torstai 1. joulukuuta 2016

Autonkorin sähkövarustetyö näyttö

Tämän näytön tein työkaverin autoon, Nissan Almeraan, jossa oli ongelmia radion kanssa. Radio oli tomiva mutta jostain syystä kun sen liitti auton johtoihin ei virtaa tullutkaan tarpeeksi radiolle.
Tarkistin radion toimivuuden laittamalla siihen herätepiuhan, virtapiuhan ja maapihan kiinni ja liitin ne akkuun, radio lähti päälle.
Seuraavaksi pääsin tutkimaan autoon johdotuksia. Kokeilin virtakynällä tuliko johtoihin virtaa. Samalla katsoin myös onko sulakkeet kunnossa, johtoihin tuli virtaa ja sulakkkeetkin oli kunnossa.
Sitten johtoja tutkimalla selvisi että ne oli melko heikossa kunnossa ja niissä oli huono liitäntä, ja maitakin tuli melko heikosti ja sen vuoksi virta ei kulkenut mankalle hyvin.
Tämän seurauksena aloin vetämään uutta virtapiuhaa ja maapiuhaa. Virran otin rosvoliittimellä hätävilkuilta ja maan luonnollisesti rungosta. Otin näihin myös hiukan vahvempaa johtoa ''asiakkaan'' pyynnöstä.
Tämän jälkeen myös purin vanhat liitännät ja suojasin johtojen päät sähköteipillä jottei ne pääsisi räpsimään maihin ja polttamaan sulaketta.
Liitin radion auton johtoihin ja se lähti kuin lähtikin päälle, hetken selattuani radiokanavia huomasin että apukuskin puoleinen kaiutin ei toimi.
Otin mankan irti ja rupesin selvittämään mikä siellä ahdistaa. Huomasin että kyseisen kaiuttimen johto oli poikki, tämä oli varmasti entisen omistajan jäljiltä sillä johdot olivat eriväriset ja jälkikäteen asennetut. Liitin johdot yhteen ja suojasin liitännän sähköteipillä. Löin radion takaisin johtoihin ja laitoin sen päälle kuunnellakseni toimiiko kaiutin, ja kyllähän se toimi. Sitten otin radion vielä hetkeksi pois jotta sain asetettua johdot nätisti, ja laitettua paneelin ja hätävilkkukytkimen takaisin paikalleen ja liitettyä radion myös paikalleen. Kaikki oli nyt kohdallaan ja toimi niinkuin pitikin. Työ oli valmis.
Testiliitännät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti